Mina tjänster

Utöver nedanstående tjänster finns även försäljning av pälsvårdsprodukter.

Klippning

Klippning (med sax eller pälstrimmer/klippmaskin) går till så att jag först badar hunden med schampo o balsam som är anpassat efter hundens hud och päls, sedan fönas hunden torr varefter jag slutligen klipper den frisyr vi har kommit överens om. Att man badar hunden innan klippningen beror på att det alltid är lättare att klippa i ren päls och att man får bäst och mest hållbart resultat.
Dessutom är jag rädd om saxar och skär som annars blir slöa vid klippning i smutsig päls.

Trimning

Trimning som betyder att man rycker sträv päls (alltså har ingenting med pälstrimmer/klippmaskin att göra) går till så att hunden ej är nybadad (inget bad minst två veckor innan trimning) för att det ska vara lättare att trimma både för hunden och mig. Först kammar jag igenom pälsen för att separera hårstråna, sedan använder jag oftast bara fingrarna och trimmar bort det översta lagret päls som är i fällning. På vissa känsliga ställen (hygienområdet) klipper man bort pälsen.

Man bör hålla en trimpäls i s.k. rullning, d.v.s. att man trimmar den var 8–12:e vecka, då sätter tillväxten av ny fin sträv päls igång och resultatet blir att när man trimmar bort det översta lagret päls så har hunden alltid ett fint lager av kort sträv päls under.

Om man inte trimmar regelbundet så kommer inte den processen i gång och då har inte hunden något fint lager under utan har då bara underull som kan vara gles och då kan hunden se lite naken ut när den är nytrimmad.

Bada hunden kan man göra efter en trimning men tänk då på att använda ett milt schampo för hudens skull. Det allra bästa är om man kan vänta i alla fall ett par dagar efter trimbesöket med att bada.

Badet

Jag blöter igenom pälsen ordentligt, tvättar ordentligt med ett bra schampo (att skölja ur schampot ordentligt är jätteviktigt). Sedan använder jag balsam om det är en pälstyp som kräver det (som t.ex. tovar lätt eller om hunden har långt behäng eller badas ofta), sedan är det dags för att torka/föna hunden torr.

Väljer du att bada hunden själv innan besöket, se då till att hundens päls blir ordentligt genomkammad innan du kommer. Detta gäller om hundens päls ej ska rakas ner helt.

Tovutredning

Tovutredningar gör jag inte, finns det flertalet tovor så klipper/rakar jag bort dom. Det gör väldigt ont för hunden att gå runt med tovor och det gör ännu ondare att försöka reda ut dom.

Klor och öron

Vid trimning, klippning och bad ingår kloklippning och jag tar också bort ev. hår i öronen om det skulle behövas. Rabattkort för endast kloklippning finns att köpa.