Mina tjänster

Utöver nedanstående tjänster finns även försäljning av pälsvårdsprodukter.

Klippning med sax eller klippmaskin

Klippning (med sax eller pälstrimmer/klippmaskin) går till så att jag först badar hunden med schampo o balsam som är anpassat efter hundens hud och päls, sedan fönas hunden torr varefter jag slutligen klipper den frisyr vi har kommit överens om. Att man badar hunden innan klippningen beror på att det alltid är lättare att klippa i ren päls och att man får bäst och mest hållbart resultat.
Dessutom är jag rädd om saxar och skär som annars blir slöa vid klippning i smutsig päls.

Badet

Jag blöter igenom pälsen ordentligt, tvättar ordentligt med ett bra schampo (att skölja ur schampot ordentligt är jätteviktigt). Sedan använder jag balsam om det är en pälstyp som kräver det (som t.ex. tovar lätt eller om hunden har långt behäng eller badas ofta), sedan är det dags för att torka/föna hunden torr.

Väljer du att bada hunden själv innan besöket, se då till att hundens päls blir ordentligt genomkammad innan du kommer. Detta gäller om hundens päls ej ska rakas ner helt.

Tovutredning

Tovutredningar gör jag inte, finns det flertalet tovor så klipper/rakar jag bort dom. Det gör väldigt ont för hunden att gå runt med tovor och det gör ont att försöka reda ut dom.

Klor och öron

Vid trimning, klippning och bad ingår kloklippning och jag tar också bort ev. hår i öronen om det skulle behövas. Rabattkort för endast kloklippning finns att köpa.